Aug 1, 2012 | Exhibitions, News

Fine Arts Exhibition London 2012 Creative Cities Collection

01.08. 2012
Fine Arts Exhibition London 2012
Međunarodna izložba

“Creative Cities Collection – Fine Arts Exhibition London 2012”
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Kine i sa podrškom Međunarodnog Olimpijskog Komiteta i Londonskog Organizacionog komiteta za Olimpijske igre LOCOG,  održava se Međunarodna izložba“Creative Cities Collection – Fine Arts Exhibition London 2012”. Pozvano je oko 300 umetnika sa svih kontinenata da predstave svoje radove u Barbikan centru (Barbican Arts Centre) od 1.do 7. avgusta i da doprinesu širenju ideje zajedništva i kulturne raznolikosti kroz bogatsvo umetničkog stvaranja.

Umetnice iz Srbije, Bosiljka Zirojević i Šejma Prodanović su među pozvanim učesnicima ovog izuzetnog kulturnog događaja. Njihovi radovi će posle izložbe u Londonu postati deo kolekcije Umetničkog Olimpijskog Centra u Kini. Izložbu prati luksuzni katalog i niz promotivnih događaja.

Bosiljka Zirojević će se predstaviti sa objektima od aluminijuma iz serije Rhythmics, Šejma Prodanovićće izložiti svoje Toothbrushes, printove na daskama.

Kao projekat kulture visokog kvaliteta, koji izražava ideje i vrednosti Olimijade u Londonu 2012, izložba “Creative Cities Collection – Fine Arts Exhibition London 2012” koristi i zvanični logo “Inspire”, dodeljen od strane Ruth Mackenzie, direktorke Londonskog Organizacionog komiteta za Olimpijske igre.

http://www.ccaps.org.cn/ofadex.html

U LONDONU, NA IZLOŽBI POVODOM OLIMPIJADE I DVE NAŠE UMETNICE

Šejma Prodanović i Bosiljka Zirojević od 1.agusta 2012. učestvuju na grupnoj izložbi u Barbikan centru u Londonu. Tom prilikom će Šejma predstaviti svoje “Toothbrushes” printove na daskama, dok će Bosiljka izložiti slike-objekte od metala, iz ciklusa  “Ritmovanje”.
Izložba se organizuje povodom Olimpijskih igara,  okupiće oko 300 umetnika sa svih strana sveta, a organizovana je od strane Kineskog Komiteta za promociju kulture.
Učešće naših umetnica je podržalo Ministarstvo kulture Srbije.
http://sejma.jimdo.com , www.bosiljka.net

Art for the art’s sake

Art for the art’s sake

sreda, 29. nov @ 10:00 - KS Svilara / Novi Sad CON 2023  /  novembar – 1. decembar NOVI SAD  /  U okviru CON konferencije, imaćemo priliku da prisustvujemo panel diskusiji pod nazivom Art for the art's sake koja će se održati 29. novembra u Kulturnoj stanici Svilara...

Vienna: Games, Planes and Soft Openings

Vienna: Games, Planes and Soft Openings

07.11.2023. Večeras u galeriji Hilger NEXT u Beču, od 19h, otvara se izložba ''Games, Planes and Soft Openings'', koja se realizuje u saradnji Asocijacije umetničkih galerija Srbije i galerije Ernst Hilger iz Beča. ''Lebdeći između lakoće i težine, nežnosti i...

Firenze | Tra le pieghe dello spazzio

Firenze | Tra le pieghe dello spazzio

Galleria Immaginaria Via Guelfa 22 A / R Firenze Artista serba, nata a Novi Sad, Bosiljka Zirojević Lečić si ispira all’astrattismo geometrico della prima metà del XX secolo, rappresentato da importanti artisti quali Malevich, Mondrian e nel neoplasticismo olandese....